yoga beneath the water

Z globalnim segrevanjem, onesnaževanjem zraka, preveliko uporabo pesticidov in nezdrave diete ter prehrane ter nedravega načina življenja je vaše telo polno kemkaliaj & strupov.

Če želite detoksikirati svoje telo, dušo um in duha si preberite nekaj nasvetov in idej za odstranjevaje strupov iz telesa.

Nekaj idej za detoksikacijo:

1.  Manj časa preživite pred televizijo. ( Vaše misli bodo proste in z lahkoto se boste koncentrirali na bolj pomembne stvari kot pa so nadležne reklame na televiziji in polno materializiranega sveta na vsake pol ure.

2.    Omejite uporabo interneta in preživetega časa za računalnikom. Emaile kar preglejte vsakodnevno ampak štiriurno ali peturno visenje za računalom pa ni več sprejemljivo. Trpele bodo vaše oči, hrbtenica in še telesno boste neaktivni. Počnite še kaj drugega v življenju, poiščite kakšen hobi..

3.    Prenehajte z opravljanjem in vtikanjem v druge ljudi

4.    Doma pospravljajte in čistite. Prah in pršice so škodljive in poskrbite, da boste imeli zrak in prostore čiste&posesane.

5.  Prenehajte s kajenjem. Cigareti vsebujejo okoli 4,000 škodljivih kemikalij ( nikotin, tar, cianid, arzen..) Zgodbo pa nadaljujte sami in razmislite kaj pomenijo te snovi za vaša pljuča in zdravje.

6.    Bodite telesno aktivni. Vaja in gibanje krepi telo. Razgibajte se vsak dan in vaše telo vam bo hvaležno.

7.    Spite bolje in dlje. Čez dan boste normalno funkcionirali in razmišljanje bo trezno&osredotočeno na pomembne stvari.

8.    V svojo prehrano vključite sadje in zelenjavo. Kupujte sezonsko in vedno jih operite. Izboljšali si boste prebavo in vitka postava vam ne bo tuja.

9.    Omejite porabo zdravil. Če imate kronične bolezni seveda jemljite terapijo vsak dan tako kot vam je predpisal zdravnik. Ampak, če boste za vsak glavobol vzeli tableto vam jetra in ledvice ne bodo prav nič hvaležne.

10.    Dihajte globoko. Globoko in intenzivno dihanje poveča vnos kisika v vaše telo in s tem bo posledično telo delovalo bolje.

11.    Omejite porabo alkohola. Medtem, ko so raziskave kažejo, da je pol kozarca vina na dan med kosilom koristno so večje količine zelo škodljive. Oslabi se srčnožilni sistem, počutite se utrujene in ‘skurjene’ in moten je spanec. Da ciroze jeter in ostalih socialno-družbenih problemov ne omenjam..

12.    Droge. Prenehajte z jemanjem kakršnihkoli oblik drog saj škodujejo telesu, karieri, vaši družini in predvsem celotni družbi. Kaj kmalu boste propadli in se znašli na robu. Poskusite poiskati pomoč, da ne bo prepozno.

13.    Omejite porabo ličil. Več se boste pacale bolj si boste uničevale vašo prelepo kožo.

14.    Seksajte. Dalo vam bo energijo, spali boste bolje, stress bo zmanjšan in seks je naravni blažilec bolečine. Samo zagotoviti si ga je potrebno in ženske prepričat v dobre lastnosti sexa.

15.    Savnanje. Poskusite, če še niste. Razstruplja telo in blagodejno vpliva na vas.

Skratka, za detoksikacijo je potreben celosten individualen pristop.

Načinov je mnogo izberite pa tiste, ki vam ustrezajo.

Zgoraj so našteti samo nekateri obstaja pa jih še veliko več.

Če kakšnega preverjeno uporabljate sami ga lahko napišete pod komentar, da bo koristil vsem.