muca

Veliko nasvetov ste zagotovo že slišali ampak mislim, da ne bo nič narobe, če jih boste še enkrat.

Koliko pa jih boste upoštevali pa je odvisno od Vas.


1. Če ste skregani z vsemi v družini in vso žlahto se poskusite pobotati in pogovoriti. Koliko let Vas že mučijo in preganjajo problemi ter odnosi? Naredite temu konec in spali boste boljše.

2. Voluntirajte in pomagajte ljudem na takšen in drugačen način. Pomagati sočloveku je nekaj najlepšega in zadovoljni boste tudi sami. Obiskala vas bo sreča in spoznali boste mnogo novih prijateljev.

3. Zrelaksirajte se vsak dan. Ste prezaposleni, vsak dan več dela in vam zmanjkuje časa za prehranjevanje in spanje ? Vzemite si kakšen dan zase in se razvajajte, spočijte in nafilajte baterije. Če tega ne boste storili vas bo kaj kmalu obiskala tako zlovešča izgorelost

4. Pojdite tudi kdaj zvečer v lajf! Vedno doma, tedne, mesece vas ob osamilo in kaj kmalu boste postali depresivni. Druženje s prijatelji in socializacija je še kako pomembna. Sprostili se boste in pričarali si boste nasmeh na ustnice.

5. Zmanjšajte stres na delovnem mestu! Velikem številu ljudi predstavlja služba velik stres. Poskusite jo zamenjati, če vam ne leži oz. omiliti stres in znati opraviti s ‘sitnimi’ sodelavci.

6. Bodite odločni! Počnete velikokrat kar vam velijo drugi? Potegnite črto in se postavite zase. Delajte tisto kar želite in za kar ste se odločili!

7. Bodite odgovorni! Sprejmite odgovornost za svoja dejanja in videli boste, da se bo vse končalo bolje in funkcionirali boste boljše tako psihično, emocionalno ter družbeno.

8. Nasmehnite se! Nasmeh dela čudeže. Osredotočili se boste na pozitivne stvari in negativneži Vam ne bodo prišli do živega.

9. Ignorirajte ‘slabe in nesramne ljudi’ Odžirajo Vam energijo, spravljajo v slabo voljo, kratijo vaš pomemben čas.. skratka. Niso vredni, da bi jim posvečali pozornost. Vržite jih na /ignore/ in naredili boste pravilno!

10. Trenirajte vaše možgančke. Igrajte igrice, sudoku, rešujte križanke, izpolnjujte kvize, pripovedujte si uganke in vice.. skratka ne zapustite vaše miselnosti in možgančkov, da vam jih ne odnese Alzheimerjeva in demenca.

11. Priskrbite si zaščito pred neželeno pošto. Ne zavedate se koliko preglavic vam naredijo ‘reklame’ po emailih in iskanje pravih emailov med njimi. Roarrr =)

12. Meditirajte. Če ne najdete drugih načinov kako se sprostiti in zrelaxirati poskusite z jogo in ostalimi načini meditacije.

13. Potrpežljivost! Je lepa čednost :)

14. Razumite svoje telo in se mu posvečajte ter ga spremljajte. Ob velikih odstopanjih poiščite pomoč in bolečine ne zanemarjajte.

15. Finančna sredstva. Organizirajte se in brzdajte pri kupovanju nepotrebnih stvari. Dvakrat premislite kaj potrebujete in stalno spremljajte ponudbo kajti veliko se da prihraniti. V dandanašnjih negotovih časih je to še kako zelo pomembno.

16. V prehrani poskrbite, da boste vnesli dovolj vlaken, vitamina C, vode, česna, organske hrane kot so sadje in zelenjava in ne pozabite na meso. Vsega po malem in živeli boste dolgooo :)

17.  Ne pozabite na telesno aktivnost. Izberite tisto katera vam ustreza. Vsaj 2 do 3x na teden po nekaj ur se ukvarjajte s svojo izbrano rekreacijo. Eno in edino srce vam bo hvaležno. Pa še problemov z odvečnimi kilogrami ne boste imeli.

18. Znebite se odvečne telesne teže. Ne samo, da boste izgledali bolje in vaša forma bo odlična ampak se bo tudi manj toksinov nalagalo v vašem telesu.

18. Plavanje! Najboljša rekreacija in detoksikacija za naše telo je po raziskavah plavanje. Dela največ mišic vašega telesa, povečate utrip, dihanje in telesno temparaturo. Začne se proces čiščenja telesa:) Izbirajte naravne vode s čimmanj klorirano vodo.

19. Ujemite svoj bioritem in se ga poskusite držati skozi vse življenje. Poskrbite tudi za dovolj dolg in kvaliteten spanec.

20. Skrbite za osebno higieno. Ustna higiena je še kako pomembna! Vsaj 1x mesečno preglejte celotno telo in znamenja. Če opazite kakšne spremembe takoj obiščite svojega osebnega zdravnika, da vas pregleda in vas eventuelno napoti k dermatologu.

21. Vsaj 1x do 2x mesečno obiščite savno, toplice oz. se razvajajte in razstrupite.

22. Hodite peš, uporabljajte kolo, javna prevozna sredstva. Migajte migajte migajte.

23. V domačem okolju poskrbite za dobro kvaliteto zraka, redno prezračujte, čistite, poskrbite za nadležen prah, uporabljajte čimbolj naravna čistila. Alergije boste pregnali stran.

Poskusite opustiti škodljive razvade kot so kajenje, alkoholizem, 14 tedensko lenarjenje pred tv ali računalnikom.

Življenje je samo eno in od vas je odvisno kako kvalitetno in kako dolgo ga boste preživeli.

Pod komentarje dopišite kaj vse še sami počnete, da bolj zdravo živite ?