zadeni se s smehom

V tednu ozaveščanja o škodi, povezani s pitjem alkohola, je  Zavod 112 izvedel raziskavo splošne javnosti na temo alkohol in zdravje, ki je pokazala visoko stopnjo tolerance do prekomernega uživanja alkohola v Sloveniji.

Še posebej zaskrbljujoč je podatek, da kar ena tretjina 15-letnikov pije alkohol redno, vsaj 2x na teden.

Da se zadeve na tem področju premaknejo, so se v Zavodu 112 odločili za akcijo in v sodelovanju z Alkošolo, projektom študentov fakultete za Medicino iz Ljubljane, zastavili projekt »Zadeni se s smehom«, preko katerega želijo, na zabaven in inovativen način, izobraževati mlade o posledicah tveganega in škodljivega pitja alkohola.

V okviru projekta bodo tako pripravljene različne izobraževalne delavnice, kjer bodo mlade osveščali o tem kaj in zakaj so priporočene vrednosti alkohola ter kakšne so dolgoročne posledice, obenem pa jim predstavili in omogočili zabavo brez oziroma »s pravo mero« alkohola.

Zavdajo se namreč, da se prepoved alkohola ne obnese, zato bodo na drugačen način, brez moraliziranja poskušali doseči manjšo – varnejšo uporabo le-tega.

Projekt kandidira v Simobilovem natečaju Žur z razlogom, preko katerega so k sodelovanju vabljeni tudi prostovoljci, ki si želijo sodelovati v okviru zabavnih družabnih dogodkov ter tisti, ki bi svoja znanja in izkušnje želeli deliti na izobraževalnih delavnicah.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MxvvOztVX0A[/youtube]

Prijave prostovoljcev so možne na:

http://www.orto.si/zurzrazlogom/katalog-projektov/zadeni-se-s-smehom/

 

O zavodu:

Zavod 112, zavod za zdravo življenje, kulturo bivanja in dialoga,  je bil ustanovljen z namenom promocije in osveščanja zdravega načina življenja ter  izpostavljanja najbolj perečih družbenih tematik.

Več informacij:

www.zavod112.org