resevalci

Reševalci, gasilci, policisti se z nujnimi opozorilnimi sredstvi ne vozijo kar tako malo za zabavo. Vaša kultura vožnje, neodzivnost v prometu, počasno in neučinkovito reagiranje ter odmikanje vašega vozila jim nič ne koristi, ravno nasprotno. Otežuje & ogroža vožnjo intervencijskim vozilom in posledično zmanjšuje možnost preživetja bolnikov & poškodovancev, ker bodo lahko zaradi Vas dobili pomoč prepozno.

Pomembno je, da spremljate promet in ste za volanom zbrani. Ko zagledate-zaslišite vozilo na nujni vožnji se čimprej varno umaknite, da naredite prosto pot. Vaša odzivnost igra ključno vlogo!

Zato apeliramo na vse voznice in voznike, da ste previdni, zbrani, naspani, trezni, odzivni, spremljate promet v ogledalih, ne čvekate po gsm-u, ne poslušate glasne glasbe, berete časopisa ipd…

Življenje je največ kar imamo. Na naših cestah umre preveč ljudi! Čas je za spremembe v pozitivno smer! Bodite odgovorni in preventivno naravnani!

Preberite si zanimivo zgodbo reševalcev:

http://blog.zdravstvena.info/poklic-resevalca-v-nujni-medicinski-pomoci-svet-ki-ga-izkusi-vidi-in-obcuti-le-pescica-resevalec-nujna-medicinska-pomoc-poklic-resevalca/

Prikaz temeljnih postopkov oživljanja (TPO) s strani dveh očividcev - laikov ter uporabe avtomatskega defibrilatorja
Preprosta in zdrava hrana - prehrana