zdravstvena-preventiva-preventiva-zdravja-jabolka

Zagotovo poznate koga, ki skorajda nikoli pozimi ni bolan! Ne pomnijo kdaj so bili nazadnje na bolniškem staležu.

Ne sovražite jih.

Povprašajte jih po malih skrivnostih, ki jih počnejo, da ostanejo vedno v dobri zdravstveni kondciji.

Razkrivamo Vam nekaj malih skrivnosti kako do boljše odpornosti in splošnega dobrega zdravja.

 

Glavni dejavniki so stalna telesna vadba, znižanje stresa na minimum, zdrava prehrana itd.. to kar trobijo že na vsakem ovinku in povsod. Poskušajte se odvaditi slabih pregreh kot so kajenje in pretirano pitje alkohola.

 

Začnite postopoma in kaj kmalu boste začeli opažati razliko. Na bolje seveda.

 

Imeli boste več energije, izgledali boste bolje, močnejši boste tako psihično kot fizično.. posledično boste boljše volje, odnosi se bodo izboljšali..

 

Osebnega zdravnika boste obiskovali le preventivno.

 

  1. Poudarek dajte ustni higieni

 

Dnevno grgranje ustne vodice ti. Antiseptične tekočine, pravilno umivanje zob (zjutraj, zvečer, po jedi, p.p..), čiščenje medzobnih prostorov z zobno nitko…

Slednji ukrep bo preprečil marsikatero obolenje, ki bi Vas prizadelo, če tega ne bi počeli.  Slaba ustna higiena privede do parodontalne bolezni le ta pa privede do nekaterih težkih obolenj.

 

    3. Jabolko na dan prežene zdravnika stran

 

Stari rek, ki še dandanes velja! Naravni antioksidant quarcetin, ki so ga našli v jabolku ščiti in spodbuja vaš imunski sistem.

 

Najboljša obramba in zaščita proti mikroorganizmom je seveda naš imunski sistem.  Seveda pa ga ne pozabite temeljito umiti ali olupiti kajti vsa so škropljena z tisoč in eno škodljivo substanco.

 

     3. Povečajte vnos vitaminov s sadjem in zelenjavo

 

Poskribte tudi za  polnenje pljuč s svežim zrakom in nastavite se vsaj malo sončku, da boste proizvedli vitamin D, ki Vam bo prišel še kako prav.

 

Ostanite dobre volje in poskusite se znebiti monotonosti.  Druženje in vzdrževanje družabnega življenja v realnem svetu je vedno bolj pomembno.

 

Vedno več družabnih socialnih stikov se seli iz resničnega druženja na internet. Stik z ljudmi postaja vedno bolj elektronski.

Kdaj ste nazadnje ogovorili neznanca, se dobili s prijatelji in organizirali družabni večer ?

Pozitivnost, veselje, entuziazm in umirjenost ter premišljeno ravnanje. Zagotovo delček, ki pripomore k izboljšanju zdravja predvsem psihičnega.

 

Najboljše zdravilo kako ostati zdrav pa je dovolj dolg in kvaliteten spanec.

Če imate prazno baterijo na gsm-u  jo je potrebno napolniti ?  Ravnotako je z našim telesom in imunskim sistemom.

 

Spanje in počitek, da telesu prepotreben čas za regeneracijo in borbo proti mikroorganizmom. Med spanjem se izloča tudi melatonin, ki izboljšuje imunski sistem.

 

In kar je najbolje spanje nima stranskih učinkov =)

 

Tako, da vsi tisti, ki dovolj spite s tem ni nič narobe. Veliko storite za svoje zdravje !   Seveda pa ne pretiravajte. Vsaka skrajnost v eno ali drugo smer ni prav zdrava.

 

Sami poskusite najti zmagovito kombinacijo, ki Vam bo najbolj ustrezala.

 

Če ima kdo še kak lasten nasvet ga mirne volje lahko dopiše pod komentarje!