Poletje se bliža in čas je, da očistimo telo ter pričnemo bolj zdravo jesti.

Izgledali boste bolj naravni, koža bo mehkejša in svetlejša. Nekaj kilogramov pa boste izgubili s kombinacijo zdrave prehrane in telesne vadbe ( hoja, tek, pohodništvo, plavanje itd.. )
Počnite to kar vas veseli!

Ne pustite se, da vas lenoba prežene v svoj nezdravi svet.

1.    Vitamini, minerali, antioksidanti bodo pregnali škodljive snovi iz vašega telesa in vam povrnili energijo ter zdrav videz.


2.    Vlaknine bodo okrepile peristaltiko in izboljšale vašo leno prebavo.
3.    Očiščeni bodo encimi v jetrih za detoksikacijo. Izogibajte se  škodljivim razvadam.

Dodajte teh 10 sestavin ( jedi ) v vašo prehrano in vaše zdravje se bo okrepilo:

1. Vse vrste barve zelene zelenjave:

Jejte jih surove ( solate ), lahko jih vržete v palični mešalnik ali juicer. Klorofil pomaga izločati toksine iz telesa, predvsem pesticide in zelena ( barva )  zelenjava varuje jetra ter jih prečiščuje. Šparglji, radič, regrat, prva pomladanska solata…

2. Limone:
Potrebujete vitamin C in ostale kisline, ki jih vsebuje limona. Odplavljala bo iz telesa škodljive molekule. Izogibajte se gaziranim pijačam! Kupite si sveže limonce in jih stisnite vsaj 2x na dan. Vitamin C pomaga konvertirati toksine v topljivo obliko v  vodi in se zato lažje izplavijo iz telesa.

4. Leča:
Dodate jo lahko v solato, juho in sendviče. Ima diuretični (odvajalni) učinek, ki pomaga hitreje odplaviti škodljive snovi iz vašega telesa. Je tudi polna mineralov.

5. Česen:

Dodajte ga skorajda povsod. Škodoval vam ne bo. Ravno nasprotno! Solate, omake, eksotične jedi, pečeno meso, roštiljane bučke s česnom mmm Okrepil bo vaše srce in aktiviral jetrne encime za boljšo in kvalitetnejšo obrambo proti nesnagi.

6.  Zeleni čaj
Ta svetovno znani antioksidant je eden izmed najbolj zdravih ter učinkovitih načinov za odplavljanje toksinov iz telesa ter preprečevalec raznoraznih usodnih bolezni modernega časa. Poveča tudi delovanje jeter, ki pa nam je v korist. Pijte ga večkrat na dan. In kupujte tistega pravega.

7.  Brokoli:
Brokoli na 1o1 način. Priporočamo svežega, še zlasti lastno pridelanega na vrtu. Preprečuje nastanek nekaterih vrst raka za okoli 20% in spodbudi encime k njihovim pozitivnem delovanju pri presnovnih procesih v telesu.

8. Sezam:
Ščiti jetrne celice pred škodljivimi učinki alkohola in ostalimi kemikalijami. Poskusite ga v koncentrirani obliki. Poslužite pa se lahko tudi sezamove paste, ki se uporablja v azijski kuhinji.

9. Sadje, sadje sadje.:
Izbirajte najbolj kakovostno, sezonsko in sveže. Umivajte ga, delajte sokove, razvajajte se z lokalnim sadjem, ananasom iz Grčije, melono iz Španije skratka tropsko sadje še nikoli ni bilo toliko dostopno kot je sedaj. Izkoristite to.

Seveda v manjših količinah vendar ga ne sme manjkati. Vsebuje odlične hranilne snovi ter železo. Potrebovali ga boste. Ne izogibajte se mu. Jejte tisto kar imate radi. Lahko so to ribe, rdeče meso itd..

In za konec.  Dobitna formula.

Vsega po malo, veliko sadja in zelenjave ter malce gibanja.
Kakšne diete neki.

Vsem znano reklo  Manj ŽRI in gibaj se in boš shujšal/a in telo spravil v formo.
In ne pozabite na posteljne radosti :D   Ni vse samo v zdravi prehrani.
Uspešno pomladansko čiščenje & prehranjevanje & aktivnosti.